Datum: 15-12-2019
JU BKC "Alija Izetbegović"     Trg šehida br. 11     035 631 881

U BKC-u predstavljena knjiga „Budi bolji čovjek“: Iz Sandžaka prešao 230 kilometara do Kalesije da prisustvuje promociji

Promocijom knjige „Budi bolji čovjek“, autora Sabahudina ef. Sijamhodžića, u Kalesiji je počela manifestacija Dani dijaspore. Osim autora, o knjizi su govorili i dr. Emir Džambegović, Eldin Mehmedović i Fahrudin Sinanović.

Knjiga Budi bolji čovjek predstavlja zbirku autorovih komentara, kolumni, osvrta i drugih kraćih tekstova o problemima sa kojima se svakodnevno susreće današnji čovjek. Osim teoloških tekstova, u knjizi će se naći i tekstovi iz drugih društvenih oblasti: ekonomije, sociologije, psihologije…

 

Autor knjige Sabahudin ef. Sijamhodžić imam je u džematu „Gazi Alijin mesdžid“ u Švicarskoj. Ovo je prva njegova knjiga.

– Ne volim da kritikujem i nije mi drago kada moram ukazati na neke negativnosti oko nas, bilo da se one uoče u džamiji, na ulici, na radnom mjestu. Nije mi cilj da nekome namećem svoje mišlljenje, samo želim potaknuti, ispromocirati sve nas da promišljamo o problemima sa kojima se suočavamo. Niko drugi neće ih riješiti osim nas samih, kazao je između oostalog autor Sabahudin Siijamhodžić.

 

Emir Džambegović i Eldin Mehmedović su kazali da knjiga može biti putokaz svima kako da budu bolji ljudi.

 

– Zahvaljujem se kalesijskom BKC-u na lijepom i domaćinskom odnosu. Sretan sam da sam sreo dosta prijatelja, džematlija, kolega… Zahvaljujem se promotoru i recenzentu knjige Emiru Džambegoviću, autoru dizajna naslovne stranice i tehničkom uredniku Eledinu Mehmedoviću, a posebice posjetiocima promocije, kazao je poslije promocije Sabahudin Sijamhodžić.

 

Promocija je održana u okviru manifestacije Dani dijaspore, koju zajednički organiziraju JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija i BZK Preporod, a suorganizatori promocije su još i udruženja „Korak“, „Proaktiva“ i Mreža mladih Medžllisa IZ Kalesija.

Organizatori su najsretnijim posjetiocima poklonili 10 knjiga. Zanimljivo je da je na promociju došao i Sabahudin Gibanica, iz Pljevalja (Crna Gora), koji je radi promocije prešao 230 kilometara u jednom pravcu.

Naredni sadržaj jeste manifestacije Dani dijaspore jeste otvaranje izložbe slika. Otvaranje je predviđeno za 27. 12. 2018. godine u 16,00 sati. U petak, 28. decembra u 17,00 sati, održat će se promocija zbirke pjesama „Još uvijek ti pjesme pišem“ autora Huse Avdića, Kalesijca koji živi i radi u Švicarskoj.

Ljubitelju folklora na svoje će doći u subotu,  29. 12. 2018. godine, u 18,00 sati, kada je na rasporedu smotra folkolora pod nazivom „Zaigrajmo i zapjevajmo“. Nastupit će  kulturno-umjetnička društva „14. maj“ Tojšići, „Halisije“ Kalesija, „Sevdah“ Seljublje i KUD „Rainci Gornji“.

Dogovoren je i malonogometni turnir na kojem će učestvovati 4 ekipe: Općina, Novinari, Dijaspora, Biznismeni. Turnir će se igrati u Sali MSŠ Kalesija,  u nedjelju, 30. 12. 2018. počevši od 18,00 sat

Aktuelnosti
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com