Datum: 05-04-2020
JU BKC "Alija Izetbegović"     Trg šehida br. 11     035 631 881

Gradska biblioteka Kalesija: Tribina "Vjerske prilike na području zvorničkog kotara između I i II svjetskog rata"

U petak, 29. novembra 2019. godine, u prostorijama Gradske biblioteke u Kalesiji sa početkom u 17. 00 sati upriličit će se tribina pod nazivom “Vjerske prilike na području zvorničkog kotara između I i II svjetskog rata”.

Gost predavač će biti mr. Mustafa Muharemović, predsjednik Medžlisa IZ Zvornik, a tribina se organizuje u okviru manifestacije “Poslanik u mom srcu 2019”.

Mustafa Muharemović rođen je 6. februara 1961. godine u Donjoj Kamenici. Osnovnu školu je završio u Kamenici 1975. godine, a Gazi Husrev-begovu medresu u Sarajevu 1980. godine. Diplomirao je na Filozofskom fakultetu u Tuzli, odsjek Historija i Geografija.

Na postdiplomskom studiju odlučio se za istraživanje vjerskih prilikih između dva svjetska rata, te će na tribini biti predstavljeno naučno istraživanje na navedenu temu. Sa historijskog aspekta govorit će se o političkim uslovima u kojima su Bošnjaci zvorničkog kotara živjeli između dva svjetska rata (1918-1941.), organizaciji Islamske zajednice, obrazovanju, kadrovskoj strukturi i ekonomskim prilikama.

Suorganizator tribine je BKC “Alija Izetbegović” Kalesija.

Ovim putem pozivamo sve zainteresovane ljubitelje historije Bošnjaka da svojim prisustvom uveličaju tribinu.

Aktuelnosti
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com