Datum: 16-12-2019
JU BKC "Alija Izetbegović"     Trg šehida br. 11     035 631 881

Saradnja BKC-a, MSŠ i Fondacije BIGMEV:U četvrtak prezentacija turskih stipendija

vildic

JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija i MSŠ Kalesija, u saradnji sa Fondacijom BIGMEV, organizuju prezentaciju stipendija Vlade Republike Turske.

Prezentaciju će vršiti dr. Samir Vildić, direktor Fondacije „BIGMEV“.

– Ured za tursku dijasporu i srodne narode Vlade Republike Turske, koji se bavi organiziranjem i provođenjem stipendijskih programa koje Vlada Republike Turske svake godine dodjeljuje studentima, i ove godine nudi stipendijski program za dodiplomske, postdiplomske i doktorske studije. Ured je u prethodnoj godini omogućio stipendije za 16 hiljada studenata iz 172 različite zemlje, na ukupno 105 univerziteta na području 55 gradova, 105 univerziteta. Ove godine Ured ima za cilj povećanje broja stipendiranih učenika. Ovaj program je postao prepoznatljiv u svijetu i broj stipendiranih studenata je u porastu iz godine u godinu, kazao je Samir Vildić, direkktor BIGMEV-a.

Prezentacija će se održati u sali BKC-a, u četvrtak, 07. februara 2019. godine, u 13,00 sati. Osim učenika Mješovite srednje škole, prezentaciji će moći prisustvovati i učenici drugih škola, kao i studenti.

Aktuelnosti
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com