Datum: 05-04-2020
JU BKC "Alija Izetbegović"     Trg šehida br. 11     035 631 881

Pozorišni decembar u Kalesiji zatvara predstava “Game On”

Posljednja predstava na pozorišnom repertoaru za djecu u Kalesiji je predstava pod nazivom “Game On” koja će se izvesti na sceni JU BKC “Alija Izetbegović” Kalesija u nedjelju 29.12. sa početkom od 14h. Radnja predstave smještena je u virtualnom prostoru kao sredstvu što bolje komunikacije i interakcije sa publikom. Situaciju grade dva lika koja su u apsolutnom kontrastu (CRNI I BIJELI).

Igre koje su kao zadatak prelaska misije, svaka zasebno, gradi jednu edukativnu I angažiranu, gore pomenutu situaciju, kojom publika uključena aktivno u proces rješavanja zadataka uče i aktivno djeluju na polju: VRŠNJAČKIH ODNOSA, ODNOSA UNUTAR PORODICE I DRUŠTVA, DEMOKRATIJE, JEZIKA, GEOGRAFIJE, VREMENA KAO ODREDNICE PROSTORA, BONTONA, MATEMATIKE, KNJIŽEVNOSTI…

Pozorišna predstava „GAME ON“ uz svoju svrhu edukacije i drštvene angažiranosti, pruža veoma zanimljivu i maštovitu igru koju gradimo sa našom publikom. U predstavi igraju Feđa Zahirović i Hasan Sušić. U sklopu Pozorišnog decembra, kalesijska pozorišna publika imala je priliku do sada pogledati sledeće predstave: Aska i Vuk (Teatar Kabare Tuzla), autor: Ivo Andrić, režija: Damir Altumbabić. Ivica i Marica (Teatar Kabare Tuzla), autori: Braća Grim, režija: Damir Altumbabić. Izmislionica u selu Pričevac (Teatar Kabare Tuzla), autor: Šimo Ešić, režija: Damir Altumbabić. Posljednja predstava Pozorišnog decembra pod nazivom “Game On” nastala je u produkciji Udruženja dramskih umjetnika “Kaleidoskop” Tuzla i autorski je projekat mladih glumaca: Feđe Zahirovića i Hasana Sušića.

ART CENTAR ANKATA U SKLOPU PROJEKTA “MLADI ZA UMJETNOST – UMJETNOST ZA MLADE” ORGANIZUJE REVIJU POZORIŠNIH PREDSTAVA ZA DJECU “POZORIŠNI DECEMBAR” SVE PREDSTAVE SE IGRAJU NA SCENI JU BKC “ALIJA IZETBEGOVIĆ” KALESIJA CIJENA KARTE JE 5 KM, KARTE MOŽETE REZERVISATI NA BROJ 0603045729 ILI IH KUPITI NA DAN IZVOĐENJA PREDSTAVE OD 12h U BKC “ALIJA IZETBEGOVIĆ” KALESIJA. PROJEKAT “MLADI ZA UMJETNOST – UMJETNOST ZA MLADE” PODRŽAN JE OD STRANE FONDACIJE TUZLANSKE ZAJEDNICE U SKLOPU KAMPANJE BUDI JUNAK/JUNAKINJA SVOJE ZAJEDNICE.

Aktuelnosti
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com