Datum: 17-10-2019
JU BKC "Alija Izetbegović"     Trg šehida br. 11     035 631 881

BKC: Počeo „Ljetni sajam knjige“ u Kalesiji

knjige2

JU BKC „Alija Izetbegović“ Kalesija, u saradnji sa knjižarom “Buljubašić”, u sklopu manifestacije „Kalesijsko ljeto 2019“, i ove godine organizuje višednevni Ljetni sajam knjige. Sajam je počeo danas, u ponedjeljak. Knjige su izložene na otvorenom, ispred objekta BKC-a.

Kalesijci su već prvog dana pokazali izuzetno zanimanje za knjigu. Cijene knjiga su veoma pristupačne. Popusti na vjersku literaturu i beletristiku privlače mnoge čitaoce. Knjižara „Buljubašić“, nudi knjige skoro svih bh. izdavača, ali i knjige stranih autora.

knjige1

Za ljude iz dijaspore zanimljive su i knjige s ratnom tematikom. Pogotovo one koje se odnose na ratna dešavanja u Kalesiji. Na štandovima je zabilježena bogata ponuda knjiga iz oblasti beletristike, dokumentarne proze, historiografije, stručna literatura, vjerska literatura.

  • Za ovu priliku predvidjeli smo i specijalni popust na knjige od 20 do 70 posto, kaže Said Buljubašić.

Prvog dana Sajma na štandu smo zatekli i književnike Mehmeda Đedovića, Fajku Kadrića, Hazetu Salihović – Hamzić, Azira Šabića i Fahrudina Sinanovića. Kupci knjiga domaćih autora, prilikom kupovine knjige mogu dobiti i potpis autora.

Književnici Kadrić i Đedović smatraju da je održavanje Sajma odlična stvar i za čitaoce, i za autore, i za knjigu općenito, a i za Kalesiju jer je lijepo vidjei u gradu izložene knjige. Sajam će trajati narednih 15 dana.

knjige

knjige3

pisci

zavicajna

Aktuelnosti
Facebook Auto Publish Powered By : XYZScripts.com